Sök på XProfil.se

Kapa IT-kostnaderna! Del 1 - Kontorsprogram

Kapa IT-kostnaderna! Del 1

Investerings- och licenskostnader för IT-system kan lätt bli ganska höga för ett företag. Bara en ren kontorsdator där man bara kollar företagets E-post, letar leverantörer på internet och skriver lite dokument kostar ofta onödigt mycket för företaget.

I denna artikel behandlar vi kontorsprogram och hur företaget kan spara många sköna slantar på att välja billiga men ändå mycket kraftfulla och säkra gratisalternativ!

Läs mer...

Kapa IT-kostnaderna! Del 2 - Vektorgrafik med Inkscape

Kapa IT-kostnaderna! Del 2

I vår strävan att minska företagets IT-kostnader tittar vi nu på en mjukvara som används för att redigera vektorgrafik.

Mjukvaran heter Inkscape och är Open Source (gratis). Den är en bra ersättare för de mycket kostsamma kommersiella mjukvarorna Adobe Illustrator och Corel DRAW.

Läs mer...

Är ditt företag osynligt?

Är ditt företag osynligt?

Idag tycker många att det lika självklart att ett företag har en "framsida" på internet som att det har en fysisk lokal med firmanamnet och öppettider skyltade på entrédörren. Väldigt många av företagens befintliga och framtida kunder använder internet som sökverktyg för att hitta information om företag och produkter. Saknar just ditt företag en "framsida" på internet, alltså en hemsida, så riskerar du att förlora kunden till ett konkurrerande företag som förstått vikten av att synas på internet.

I den här artikeln diskuterar vi runt vikten av att synas på internet.

Läs mer...