Vad är en CMS?

Hela världen blir ditt kontor när du kan uppdatera hemsidan från vilken uppkopplad dator som helst.

CMS står för Content Management System som fritt översatt blir "innehållshanteringssystem". Vi brukar kalla det för webbpubliceringsverktyg då det ger en bättre antydan om funktion och användningsområde, även för en lekman.

I grund och botten så använder man alltså en CMS för att publicera innehåll som texter och bilder på hemsidan. Det finns CMS-system som kräver att man installerar en klientmjukvara på den egna datorn men Contao, som vi kommer beskriva längre fram, behöver inget sådant.

Allt arbete med hemsidan görs online via den vanliga webbläsaren och det är inte mycket svårare än att fylla i ett formulär. Det ska vara enkelt, lika enkelt som 1-2-3!

Lätt som 1-2-3!

Att arbetet görs via webbläsaren ger stora möjligheter och ökad frihet. Du måste inte sitta på kontoret för att kunna arbeta med hemsidan. Du kan lika gärna sitta med din bärbara dator på stranden, låna en dator på hotellet eller sitta på ett webbcafé i Singapore. Med en modern mobiltelefon så kan du bokstavligt talat uppdatera hemsidan på språng!

Världen som kontor!

Tillbaka