Contao Open Source CMS

Contao Open Source CMS

Vi använder Contao Open Source CMS till de flesta av våra kunders hemsidor. Contao är ett otroligt lätthanterligt men ändå kraftfullt webbpubliceringsverktyg som gör det dagliga arbetet med hemsidan effektivt, säkert och roligt!

Här kan du lära dig mer om CMS-system, i största allmänhet, och om Contao Open Source CMS. Vi berättar även mer om vad XProfil kan göra för dig med hjälp av Contao.

Vill du lära dig mer om de olika begrepp som du kommer i kontakt med när du arbetar i Contao så är du välkommen att kika i vår lilla Contao-ordlista som du hittar här!

Vad kan XProfil + Contao göra för Er?

XProfil Contao = Sant!

Det är knappast någon hemlighet att vi verkligen gillar Contao Open Source CMS, väldigt väldigt mycket! Eftersom vi gillar Contao så mycket så har vi också lärt oss väldigt mycket om Contao vilket i sin tur innebär att vi har fått ihop en ganska omfattande portfölj med tjänster runt just Contao!

Läs mer...

Teknik, design och innehåll

Tag en gnutta teknik, vänd försiktigt i en layout och krydda med färg. Tillsätt lite färskt innehåll och servera medan det är varmt.

Tro det eller ej, men det är receptet på en hemsida! Men, måste man vara mästerkock för att klara av det?

Läs mer...

Vad är en CMS?

CMS står för Content Management system vilket fritt översatt blir "Innehållshanteringssystem", alltså ett system som hanterar innehåll. CMS-systemet installeras på webbservern där hemsidan ska ligga och allt arbete med hemsidan utförs via en vanlig webbläsare, helt utan att behöva installera några program på sin dator.

Läs mer...

Contao som CMS-system

Contao Open Source CMS är ett kraftfullt men endå lätthanterligt CMS-system som redan i sitt grundutförande är otroligt komplett!

Med Contao blir arbetet enkelt, säkert och roligt!

Läs mer...

Contao - Modulär funktionalitet

Contao innehåller en mängd olika moduler som ger dig möjlighet att skapa en otroligt funktionell och attraktiv hemsida. Skulle inte de inbyggda modulerna räcka till så finns det många fler att tillgå!

Läs mer...

Contao - Användare och medlemmar

Contao har kraftfulla funktioner för hantering av både användare och medlemmar. "Användare" kan redigera innehåll och administrera hemsidans funktioner medan "medlemmar" får tillgång till innehåll som är dolt för allmänheten.

Läs mer...

Contao - Summering

Trots att vi bara skrapar lite på Contaos yta så blir det ändå ganska mycket information att ta in. Vi gör därför en liten sammanfattning av vad du får om du använder Contao till din hemsida.

Läs mer...